fbpx
Начало » България » Ученик с двигателни проблеми може да остане без диплома

Ученик с двигателни проблеми може да остане без диплома

  • bobi
  • 01 дек. 2022
  •  Коментарите са изключени за Ученик с двигателни проблеми може да остане без диплома

Ученик с отлични оценки, който обаче има двигателни проблеми, може да остане без диплома за средно образование. До този абсурд се стига, след като Радослав Борисов не успява да се яви на матура.

18-годишният младеж се обучава в дистанционна форма, а разпоредбите на Министерството на образованието и науката не позволяват държане на матура от вкъщи. Така желанието на зрелостника да завърши и висше образование „катастрофира” в ограниченията да се яви на матура.

Майката на момчето – Светла Борисова, обясни, че е звъняла в МОН. Служителка ѝ обяснила, че синът ѝ не може да се яви на зрелостен изпит, защото щом бил обучаван вкъщи, това означавало, че е с умствена изостаналост. А мечтата на Радослав е да учи Археология.

Розалия Личева, началник на РУО – Велико Търново, обясни, че при тях не е постъпвал сигнал по случая. Тя предположи, че майката на зрелостника е попаднала на некомпетентен служител на МОН.

„В правилата, които министърът е разписал, има възможност ученикът да се яви на ДЗИ с придружител в изпитната зала”, уточни тя пред NOVA.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top