Начало » България » Ученик от Русе се самоуби заради опасната игра “Син кит”

Ученик от Русе се самоуби заради опасната игра “Син кит”

  • bobi
  • 12 мар. 2018
  •  Коментарите са изключени за Ученик от Русе се самоуби заради опасната игра “Син кит”

17-годишен ученик от Русе се е застрелял с ловна пушка навръх националния празник 3 март.

Майки в затворена фейсбук група са категорични, че детето е играло опасната игра “Син кит”, пише в. “Телеграф”.

Има наистина такъв случай, в момента работим по него. Разследват се всички възможни версии, но не мога да ви кажа повече“, каза директорът на Областната дирекция на полицията в Русе старши комисар Теодор Атанасов.

След един месец Мартин, който е единствено дете на родителите си, е трябвало да навърши 18 години. Открит е от близките си да лежи прострелян с ловната пушка на баща си в семейния им апартамент. Бил е ученик в 11 клас в Професионалната гимназия по електроника и електротехника “Апостол Арнаудов” в Русе.

След 7 клас бил приет в една от най-желаните специалности – в паралелката по системно програмиране. Бил е на училище до 26 февруари, след което в Русе бе обявена дървена ваканция заради силния снеговалеж.

Съучениците му е преподавателите му не са забелязали да е имал странно поведение. В шок сме от случилото се, защото е нямало никакъв знак, че нещо го тормози. Имаше хубав успех, добро поведение… На тази възраст не вярвам причината да е в играта “Син кит”, може да е някоя нещастна любов, не знам…“, казва директорката на школото Надежда Русева.

Майката на момчето е пуснала на 4 март есемес на класната, че синът й се е самоубил. След това от училището я търсили, но жената не отговаряла. Погребението е било на 7 март.

Майки, темата е “Син кит, – “Предизвикателства” или както там е модерно в момента. Говорете с децата си, пазете ги, наблюдавайте ги, молете се дори, но ги пазете!, апелира в затворената фейсбук група “Майките на София“, жена, която се представя с името Анна.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top