fbpx
Начало » България » Ученик-рекордьор от Пловдив – класиран на пет олимпиади

Ученик-рекордьор от Пловдив – класиран на пет олимпиади

  • bobi
  • 11 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Ученик-рекордьор от Пловдив – класиран на пет олимпиади

Днес се проведе патронния празник на Езикова гимназия „Пловдив“. Всичко се случи онлайн, като директорът Николай Радев стартира „празненството“ с вълнуващо и емоционално онлайн обръщение. В него той изброй имената на най-заслужилите ученици и учители през настояваща година и обеща да им даде грамотите, когато условията позволяват.

Един от най-отличителните ученици се оказва 12-класникът Георги Желязков. Той е класиран за националните кръгове на пет олимпиади – по български, английски и немски език, по биология и философия. В края на миналата година зрелостникът е спечелил и второ призово място в Международна олимпиада по немски език на Гьоте институт във Фрайбург, Германия.

Оказва се, че 80% от възпитаниците на гимназията са участвали в олимпиадите по различни предмети, като половината са класирани за областните кръгове. 8 ученици стигат до националния етап на олимпиадата по български, същият брой събират нужния брой точки за националния кръг по английски език. Петима са класираните по немски, трима – по философия и един – по биология.

Прецедент е и фактът, че ЕГ „Пловдив” печели всички отличия на Националното многоезично състезание в групата за немски език с втори чужд – английски.

Другият отличителен ученик е 8-класничката Ива Ичевска. От участието си в пет национални състезания по математика, тя има четири златни и един сребърен медал.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top