fbpx
Начало » България » Ученик от 125-то училище бе избран за участие в престижна лятна изследователска школа в САЩ

Ученик от 125-то училище бе избран за участие в престижна лятна изследователска школа в САЩ

  • bobi
  • 25 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Ученик от 125-то училище бе избран за участие в престижна лятна изследователска школа в САЩ

Ученикът от 11-и „б“ клас в столичното 125-то Средно училище „Боян Пенев“ Ангел Райчев е избран от Института по математика и информатика към БАН за участие в престижната лятна изследователска школа за ученици в САЩ /RSI/, съобщават от Регионалното управление на образованието в София-град.

Квотата за участници от България в лятната изследователска школа за ученици в САЩ е само за двама – един по математика и един по информатика, а кандидатите с проекти са били десетки.

Обучението на изявени математици от цял свят, които ще работят по проекти под ръководството на известни учени, ще се състои през лятото в Бостън и ще продължи шест седмици.

Ангел Райчев е впечатлил журито от БАН с проекта „L-полимино“ и със собствена теорема.

„Проектът беше оценен като много стойностен, а самият Ангел спечели наскоро националните зимни състезания по математика“, е казал неговият преподавател Димитър Димитров. Ангел Райчев е допълнил, че се занимава сериозно с математика от трети клас.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top