fbpx
Начало » България » Учебни занятия ще се провеждат и в библиотеките

Учебни занятия ще се провеждат и в библиотеките

  • Lyubina Panayotova
  • 06 февр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Учебни занятия ще се провеждат и в библиотеките

Освен в музеите и художествените галерии учебни занятия ще могат да се провеждат и в библиотеките -това предвижда третото споразумение за сътрудничество между Министерството на образованието и науката и Министерството на културата.

„Комуникативните умения се формират с четене и дори самото посещение в библиотека може да променя отношението към четенето, към знанието“, коментира министърът на образованието Красимир Вълчев. Той определи библиотеката не само като източник на информация, а като място, където едно дете да се научи да търси, да извлича информация и да формира комуникативни умения.

През миналата година е финансирано посещението на около 7000 деца в различни културни институции и постановки. „Тази година ще разширим програмата, като добавим и библиотеките“, каза Вълчев.

Споразумението цели насърчаване на четенето и повишаване на грамотността, формиране на умения за търсене и ползване на информация у децата и учениците, изграждане на навици за непрекъснато самообразование.

В споразумението са заложени още допълнителна квалификация за библиотекарите в обществените и в училищните библиотеки. Учредява се и награда “ Библиотечна образователна дейност“, която ще се връчва всяка година на библиотекар, на училище и на учител.

Източник: www.dnevnik.bg

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top