fbpx
Начало » България » Учебният материал не трябва да бъде намаляван

Учебният материал не трябва да бъде намаляван

  • bobi
  • 13 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Учебният материал не трябва да бъде намаляван

Учебният материал за Националното външно оценяване след 7 клас и за матурата след 12 клас не трябва да бъде намаляван, посочват в позиция до медиите от Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

Председателят на профсъюза Юлиян Петров коментира пред БНР: „До този извод учителите достигат, защото учебните теми са взети или ще бъдат взети до момента на матурите и външните оценявания и не е в интерес на самите ученици да се изключват едни или други части от изпитния конспект, пък и няма как да се прецени точно коя част да бъде изключена, защото хипотезата, всичко това, което е преподадено в режим на електронно обучение, то покрива по-голямата част от учебната година“.

Редуциране на изпитния материал за външното оценяване след 7 клас и за матурата след 12 клас поиска неотдавна омбудсманът Диана Ковачева в препоръка до просветния министър Красимир Вълчев.

Според началника на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева няма основание за намаляване на учебния материал за държавните зрелостни изпити след 12 клас.

И още – от Синдикат „Образование“ настояват през училищните правилници на учениците да се вмени задължението да държат видеокамерите си включени по време на онлайн уроците, тъй като, по данни на профсъюза, едва 1/5 от учащите правят това.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top