fbpx
Начало » България » Учебната година в Русия започна без празненства

Учебната година в Русия започна без празненства

  • bobi
  • 02 сеп. 2020
  •  Коментарите са изключени за Учебната година в Русия започна без празненства

Новата учебна година в Русия е присъствена, но с някои ограничения заради коронавирусната инфекция. Президентът Владимир Путин увери, че не се предвижда въвеждането на дистанционна форма на обучение.

В много региони на Русия, включително в Москва, бяха отменени тържествата по случай първия учебен ден. През новата учебна година часовете и съответно междучасията ще започват по различно време за различните класове, за да се избегне струпването на деца. На входа на училищата ще се измерва температурата. Носенето на маски ще бъде задължително за преподавателите и училищния персонал, но не и за децата. Учителите ще могат да свалят маските по време на час, като спазват необходимата дистанция. Децата ще учат предимно в класните си стаи.

Изключения ще се правят за часовете, за които са необходими специализирани кабинети. Ако ученик бъде диагностициран с коронавирус, целият клас ще бъде поставен под двуседмична карантина.

Предвидена е и дистанционна форма на обучение за децата, чиито родители не искат да ги пуснат на училище. Тя обаче не може да пълноценно да замени традиционното образование, заяви президентът Путин по време на видеоконферентна среща с ученици:

„Дистанционният начин за получаване на образование не може да замени традиционния. Може само да допълва традиционните начини за получаване на знания. Затова никой в нашата страна не планира цялостно преминаване към дистанционно обучения. Нецелесъобразно е и ненужно“.

Междувременно броят на отчетените в Русия случаи на коронавирус надхвърли един милион души. По този показател страната се нарежда на четвърто място в света след Съединените щати, Бразилия и Индия. Този месец трябва да бъдат произведени първите големи партиди от руската ваксина срещу Covid-19 „Спутник V“. Оптималният обем на производство се очаква през ноември-декември, съобщи министърът на здравеопазването Михаил Мурашко.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top