fbpx
Начало » България » Утре се гласуват проектите за култура и образование

Утре се гласуват проектите за култура и образование

  • bobi
  • 27 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Утре се гласуват проектите за култура и образование

На заседание на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичната община, общинските съветници обсъдиха актуални и предстоящи дейности, свързани с подкрепа на столичните ученици.

Заместник-кметът доц. Тодор Чобанов представи отчет на едногодишния план за реализация на Стратегия за личностно развитие на децата и учениците в София за изминалата 2019-а. Той отбеляза, че по Програмата за развитие на физическото възпитание и спорта са реализирани 105 проекта на училища и детски градини на обща стойност 205 236 лв.  В областта на извънкласни и извънучилищни дейност в областта на физическото възпитание и спорта са подкрепени 44 проекта на обща стойност 130 837 лева.

Тодор Чобанов отчете подпомагане на столичани деца и младежи в международни спортни форуми, както и осигуряване на медицински  специалисти за здравните кабинети към училищата и градините.

Заместник-кметът по образованието и културата подчерта, че за изминалата година са отпуснати общо 76 стипендии в областта на образованието, науката и изкуството. 69 са стипендиите на ученици, класирани на олимпиади и състезания в областта на спорта.

Проектите на решения, свързани с културата и образованието за следващия едногодишен програмен период, ще бъдат гласувани на предстоящото заседание в четвъртък на Столичния общински съвет.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top