fbpx
Начало » Бакалавър » Успешно протича кандидатстудентската кампания в Академията на МВР

Успешно протича кандидатстудентската кампания в Академията на МВР

  • bobi
  • 09 юли 2021
  •  Коментарите са изключени за Успешно протича кандидатстудентската кампания в Академията на МВР

В периода от 02 до 30 юни 2021 г. се проведе специализираният подбор на кандидатите за курсанти в редовна форма на обучение във факултетите на Академията на МВР. И през тази година интересът към бакалавърските програми на висшето учебно заведение е висок. Близо 820 кандидати преминаха процедурите по медицинско освидетелстване, проверка на физическата годност и психологично изследване, като за едно място се конкурират петима кандидати.

Първото класиране за 165 места за курсанти по специалностите „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, „Гранична полиция“ и „Пожарна и аварийна безопасност“ ще бъде публикувано на интернет страницата на АМВР на 15 юли 2021 г. Записването на приетите ще се извърши на 20 и 21 юли в Ректората на университета.

Зимният семестър на учебната 2021/2022 г. стартира на 01 октомври 2021 г., а за първокурсниците е организирано въвеждащо обучение от 16 септември, по време на което те ще бъдат запознати с организацията и реда в университета.

През настоящата кампания се отчита и ръст на желаещите да се обучават в задочните програми за придобиване на образователно-квалификационните степени „бакалавър“ по специалностите „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, Публична администрация“, „Пожарна и аварийна безопасност“ и „магистър“ по специалностите „Защита на националната сигурност“, „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред“, „Психологично подпомагане на оперативно-издирвателната дейност“, „Публична администрация“ и „Пожарна и аварийна безопасност“.

Студентите, завършили бакалавърските и магистърските специалности на Академията на МВР, получават отлична подготовка и са високо ценени и търсени на пазара на труда. Това е една от причините, поради които Академията на МВР заема първа позиция в Рейтинговата система на висшите училища в Република България в професионално направление „Национална сигурност“ и водещо място в направления „Архитектура, строителство и геодезия“ и „Администрация и управление“.

Академията на МВР пожелава успех на всички кандидати.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top