fbpx
Начало » България » Успехът на седмокласниците на математическата гимназия в Монтана е 5.91

Успехът на седмокласниците на математическата гимназия в Монтана е 5.91

  • bobi
  • 02 юли 2020
  •  Коментарите са изключени за Успехът на седмокласниците на математическата гимназия в Монтана е 5.91

Математическата гимназия в Монтана раздаде свидетелства за завършено основно образование. Средният успех на седмокласниците е отличен 5.91.

В двора на гимназията, при спазването на строги епидемологични мерки заради коронавируса, директорът Бойка Симеонова връчи дипломите за завършено основно образование на 29-те седмокласници.

„В живота на човек има много знакови моменти, запомнящи се. Първият- когато прекрачихте прага на първи клас, после завършихте начално образование, следващият- когато постъпихте в нашата гимназия, за коят осе преборихте и е чест, че сте тук. Вие сте най-добрите, най-упоритите, най-можещите и най-умните деца на Монтана.“ 

Повече от половината завършили седми клас са пълни отличници, а средният успех на класа на Цеца Кръстева, е 5.91. Високи са оценките, постигнати на Националното външно оценяване по български език и литература и математика:

„В страната средният успех по математика е 36,33, за Монтана- 27,79, на ПМПГ – Монтана е 68. По БЕЛ в страната средният успех е 51,06,  за областта е 41, за ПМПГ-Монтана е 76,12… Цифрите говорят. Надявам се догодина да се видим отново…“

Бойка Симеонова напомни, че от петък стартира приемът след 7 клас и им пожела приятно изкарване на лятната ваканция.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top