fbpx
Начало » Бакалавър » УНСС подписа меморандум за сътрудничество с Българската банка за развитие

УНСС подписа меморандум за сътрудничество с Българската банка за развитие

  • bobi
  • 18 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за УНСС подписа меморандум за сътрудничество с Българската банка за развитие

Ректорът на Университета за национално и световно стопанство /УНСС/ проф. д-р Димитър Димитров и Николай Димитров – изпълнителен директор на Българската банка за развитие /ББР/, и възпитаник на УНСС, подписаха меморандум за сътрудничество между двете институции. Това съобщиха от висшето училище.

Проф. Димитров е подчертал, че основната идея на споразуменията е разширяването на възможностите пред студентите, участието им в проекти и ангажирането на хора от практиката в учебния процес.

От доста години се опитваме да направим нещо подобно с УНСС и се радвам, че това вече е факт, е заявил Николай Димитров. Той е споделил, че имат много служители, бивши и настоящи студенти на УНСС, и се надява тази практика да продължи. „Българската банка за развитие е пълноправна финансова група. Имаме доста дъщерни компании, предлагаме голям набор от финансови инструменти, така че ще е интересно студентите да се запознаят с тях“, е казал Николай Димитров.

Координатори по изпълнението на меморандума са проф. д-р Цветана Стоянова – заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики в УНСС, и София Касидова – началник на отдела „Стратегически анализи и развитие“ в ББР.

Меморандумът за сътрудничество цели да осигури по-добри шансове за кариерно развитие и реализация на студенти от УНСС. /ММ/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top