fbpx
Начало » Бакалавър » УНСС и Министерството на икономиката – теория и практика

УНСС и Министерството на икономиката – теория и практика

  • bobi
  • 13 май 2020
  •  Коментарите са изключени за УНСС и Министерството на икономиката – теория и практика

Министерството на икономиката и УНСС ще създадат съвместен консултативен съвет по икономика с участието на представители на двете институции. По този въпрос стигнаха съгласие ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и министърът на икономиката Емил Караниколов, който е възпитаник на университета.

Това е поредната стъпка в развитието и обогатяването на дългогодишното ползотворно взаимноизгодно сътрудничество между двете институции, съобщиха от УНСС.

Целта на съвета е да изготвя анализи, да прави изследвания и прогнози, да предлага мерки за развитието на българската икономика чрез обединяването на научния потенциал на учените от УНСС и експертизата на представители на министерството с цел преодоляване на последствията от епидемията и възстановяването на икономиката.

„Това ще даде възможност на нашите студенти още по време на своето обучение да придобият практически умения и когато се дипломират, да бъдат вече висококвалифицирани специалисти“, каза ректорът на УНСС.

Министерството на икономика от своя страна са дали възможност да се помисли за осигуряване на повече стажантски практики за студентите от УНСС. Министър Караниколов се е ангажирал да съдейства за реализирането на тази идея и е приветствал желанието на УНСС да задълбочава връзката между висшето образование и практиката.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top