fbpx
Начало » Бакалавър » Университетските преподаватели също ще са сред първите ваксинирани

Университетските преподаватели също ще са сред първите ваксинирани

  • bobi
  • 04 дек. 2020
  •  Коментарите са изключени за Университетските преподаватели също ще са сред първите ваксинирани

При изготвяне на плана за ваксинация няма да се разграничават преподаватели в училищата от тези в университетите. Университетските преподаватели също ще са от първите ваксинирани, тъй като работят в големи аудитории.

Това заяви заместник-министърът на образованието Таня Михайлова при днешното си посещение в Ловеч.

Михайлова уточни, че в кампанията по ваксиниране, водещо ще е Министерство на здравеопазването и че имунизациите ще се правят доброволно.

Зам.-министърът потвърди, че яслите и детските градини ще отворят първи след отпускане на ограничителните мерки, но децата, чиито родители са притеснени да ги пускат в групите, няма да получават отсъствия.

Таня Михайлова информира още, че все още има малък процент ученици, които не са обхвани в електронна среда, но им се предоставят учебни материали и те участват в учебния процес.

В Ловеч кметът на града Корнелия Маринова и зам.-министър Михайлова наградиха ученика Николай Стефанов Борисов от седми клас на Профилираната природо-математическа гимназия, който неотдавна с бързи и адекватни действия спаси човешки живот.

В приемната на общината младежът получи почетна значка на Община Ловеч, а Таня Михайлова му подари лаптоп и грамота от името на министъра на просветата.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top