fbpx
Начало » България » Умуват къде да сложат малките ученици, които останаха у дома заради затворено школо

Умуват къде да сложат малките ученици, които останаха у дома заради затворено школо

  • bobi
  • 07 ян. 2021
  •  Коментарите са изключени за Умуват къде да сложат малките ученици, които останаха у дома заради затворено школо

След срещата с родители на ученици от началния курс в СУ “Йордан Йовков“ вчера кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и зам.-кметът по строителство инж. Катя Митовска се срещнаха и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Ширин Сюлейман направиха оглед на материалната база в две професионални гимназии в града, в които могат да учат присъствено ученици от СУ“Й.Йовков“.

„Срещнах се с директорите на професионалната гимназия “В.Левски“ г-жа Нина Терекиева и на професионалната гимназия по строителство „Хр.Смирненски“ г-жа Дария Димитрова. На срещите беше договорено ПГ “В.Левски“ да предостави за ползване 6 класни стаи, а ПГ по строителство – 2 и 3 етаж на сградата – общо 9 класни стаи, които да се ползват временно за присъствено обучение на децата от училище „Й.Йовков“, разкри кметът.

Тези помещения са ползвани два пъти от ученици в кърджалийското СУ “Отец Паисий“ по време на ремонта при реализиране на проекта за образователна инфраструктура и при ремонта на авариралото стълбище.

Общината ще изпрати дбес писмо до ръководството на СУ“Й.Йовков“ с възможностите за организиране на учебен процес на 410 деца от първи до четвърти клас в посочените гимназии.

Също днес представители на общината ще направят оглед и ще обсъдят възможностите за предоставяне временно на класни стаи за обучение на ученици от 5 до 12 клас от СУ “Й.Йовков“ в ПГ по електроника, ПГ по земеделие и селско стопанство“ и СУ “Владимир Димитров-Майстора“.

В СУ“Й.Йовков“ предстои подмяна на авариралата отоплителна инсталация, която не може да се ремонтира и ще се премине към отопление с газ на цялата сграда.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top