fbpx
Начало » Бакалавър » Удължен е срокът за кандидатстване в британските университети

Удължен е срокът за кандидатстване в британските университети

  • bobi
  • 19 ян. 2021
  •  Коментарите са изключени за Удължен е срокът за кандидатстване в британските университети

Британската централизирана система за прием във висшите училища взе безпрецедентно решение да удължи срока за кандидатстване до 29 януари заради пандемията. Така към обичайния срок – 15 януари, се добавят нови две седмици, от които кандидат-студентите могат да се възползват.

Университетите на Острова са започнали изключително рано кандидат-студентската кампания – още в началото на септември, там се кандидатства по-рано от останалите държави, поясни пред БНР Стефка Златева, мениджър „Университети в чужбина“ на проект „Световно образование“. По думите й това удължаване е „добре дошло за всички, които все още не са решили и обмислят да кандидатстват там“.

Решението за удължаване на срока е взето след поредния локдаун във Великобритания, както и заради отлагане на матурите на зрелостниците там. Няма промяна в академичните изисквания за вида на документите, които се представят за кандидатстване в удължения срок – оценка от училище, мотивационно писмо, езиков сертификат.

За да се кандидатства за виза лицето вече трябва да е официално прието в университета, уточни Стефка Златева. Новото е допълнителна здравна застраховка, която ще бъде годишна и ще дава достъп до медицинско обслужване на бъдещите студенти във Великобритания.

Вече близо една трета от британските университети са потвърдили, че замразяват и запазват финансовите условия за студенти от Европейския съюз, съобщи Златева. Таксата за обучение при тях остава около 9 250 британски лири годишно за целия период на обучение. Тя коментира, че това е доста сериозно финансово облекчение на фона на стандартната такса за международни студенти от порядъка на 18-20 хиляди паунда.

Голяма част от университетите на Острова са започнали да предлагат и доста гъвкави условия по отношение на общежитията за студентите, които вече се обучават, отбеляза още Стефка Златева.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top