fbpx
Начало » България » Удължават учебната година за 7 клас с две седмици

Удължават учебната година за 7 клас с две седмици

  • bobi
  • 23 авг. 2018
  •  Коментарите са изключени за Удължават учебната година за 7 клас с две седмици

Учебната година за 7-ми клас ще бъде увеличена с две седмици повече учебно време, заяви зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, цитирана от Агенция „Фокус“.

По думите й това е нормативно заложено, защото в 7-ми клас се придобива основно образование и трябва да се усвоят повече знания.

„Вие знаете, че често родителите реагират, че външните оценявания са много изтеглени напред, съответно завършват през юни, а в май месец се провеждат изпитите, когато все още не се е взел целият материал“, коментира зам.-министърът.

Според нея с удължаването на учебното време при седмокласниците ще се осигури повече време за усвояване на материала, за повече упражнения и подготовка.

„Увеличават се също така и часовете, които са определени за практически упражнения, защото ако едно знание няма приложение, може да няма изобщо полза за нашите ученици“, каза тя. Според нея най-важен е компетентният подход и прилагането на знанията, което да доведе до добри резултати в училищата. „Много искам да подчертая, че същите предмети и дисциплини от общообразователните училища се изучават също и в професионалните гимназии“, посочи още Таня Михайлова.

„През 2018-2019г. ще завършат седмокласниците, които са започнали да учат от 5-ти клас по новата учебна програма. Учебниците специално за 7-ми клас, които се подсигуряват безплатно за учениците до 10-ти септември трябва да бъдат разпространени в учебните заведения“, уточни още тя.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top