fbpx
Начало » България » Трябва ли учениците от 5 до 12 клас да се върнат в училище?

Трябва ли учениците от 5 до 12 клас да се върнат в училище?

  • bobi
  • 15 ян. 2021
  •  Коментарите са изключени за Трябва ли учениците от 5 до 12 клас да се върнат в училище?

Учениците от 5 до 12 клас остават да учат дистанционно поне до края на януари. Дотогава присъствено в училищата ще се провеждат само някои практики в професионалните гимназии, а списъкът с тези практически занимания все още не е обявен публично.

За след 31-ви януари, по думите на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, се обмисля евентуално възстановяване на учебните занятия за учениците от 5 клас нагоре.

Решенията обаче ще се вземат локално за отделните области – на база заболеваемостта в конкретния регион. Другият вариант е да бъдат направени графици за обучение, така че класовете да бъдат разделени и учениците да учат в сменящите се режими едни след други.

Още преди да е ясно как точно ще продължи обучението на учениците от прогимназиалния и гимназиалния етап от 1-ви февруари, пред БНР майки и бащи от неформалната организация „Обединени родители“ и педагози от  Фейсбук групата „Учители за безопасно образование“ сблъскаха позиции по въпроса дали трябва по-големите ученици да се върнат в класните стаи от началото на следващия месец.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top