fbpx
Начало » България » Трябва ли да обличаме децата със скъпи дрехи?

Трябва ли да обличаме децата със скъпи дрехи?

  • bobi
  • 05 юли 2019
  •  Коментарите са изключени за Трябва ли да обличаме децата със скъпи дрехи?

От доста време това е тема, която се обсъжда навсякъде – трябва ли да обличаме децата си в скъпи дрехи? Факт е, че има много застъпници и на двете тези и е редно да ги разгледаме и двете.

Плюсовете на това, че трябва е, че в повечето случаи (не във всички) скъпите дрехи са гарант за качество. Понякога на децата кожите са по-чувствителни и е хубаво да ги обличаме в качествени материи. Другата теза е, че скъпите обувки, например, са по-удобни, защото се изработват специално по крака. Знаем, че дори изкривяването на гръбнака идва често от ходилата и правилното ходене и стоене прав. Друга теза е, че скъпите дрехи стоят по-добре, чисто естетически, защото се измерват за точни размери и килограми и си по-хубав с тях. А визуалната опаковка винаги е доста важна. Дори и за децата.

Минусите са, че не всички скъпи дрехи са качествени. Много от скъпите марки отново се шият във Виетнам и това не гарантира, че наистина си заслужават. Другото е, че децата постоянно растат – те буквално само за няколко месеца няма да обличат тези дрехи и стават неизползваеми. Нужно ли е да се купуват скъпи дрехи, които няма да се ползват често? Разбира се, има и много евтини марки, които са в пъти по-добри от запознатите. Просто човек трябва да гледа и да знае коя марка наистина си заслужава и коя не.

Честно споделям на приятели, че училището също играе много важна роля за тази бих я нарекал показност. Това е още от моето време. Имаше едно момченце, което винаги идваше с много скъпи маратонки и показваше всички етикети, че са оригинални. Децата се впечатлявахме много от тези неща и от друга страна се тормозехме, че нямаме такива маратонки. Но момченцето се ползваше с някакви „протекции“ в класа, защото беше със скъпи маратонки. Звучи парадоксално и много смешно, но е абсолютната истина.

Смея да твърдя, че нещата не са се променили много. Сега вече се гледа за новия Айфон, разбира се, но и за дрехите. Показват се постоянно етикетчета и разни други неща от дрехата, които показват, че е оригинална. И мога да кажа, че това не е само за тинейджърите.

С навлизането на новите технологии децата стоят адски много време пред компютъра и от много малки стават експерти в дрехи (да разпознаят коя е оригинална), в техника и във всевъзможни други неща за „възрастни“. Така че и по-малките деца искат да подражават на по-големите и ад бъдат обличани в скъпи дрехи.

Сега ще кажете, че всичко е от възпитанието вкъщи и може би сте прави. Но донякъде. Колкото и едно дете да бъде възпитавано училищната среда поне малко оказва влияние. Когато види, че съученика му има маратонки Найк и на това се гледа с добро око, и на него му се иска да има. Чисто човешка черта е това, дори да е добре възпитано детето.

Ясно е, че всеки облича децата си според своя мироглед и най-вече парични възможности. Не съм голям фен на брандовете и това, че задължително трябва да сме със скъпи дрехи, но е хубаво да бъдем стилни. Да бъдем красиви. И е хубаво да научим и нашите деца да бъдат стилни. Може да бъдат най-евтините дрехи, но да бъдат хубави дрехи – за хубави хора. Защото 1 мъж със стил и класа е винаги едно стъпало отгоре. А класата и стила се придобиват през годините. Защо да не започнем още докато сме малки? Просто задавам въпрос.

Материал на Борислав Борисов – Bobby

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top