fbpx
Начало » България » Трудно изпълнимо се оказва носенето на маски в час за децата

Трудно изпълнимо се оказва носенето на маски в час за децата

  • bobi
  • 05 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Трудно изпълнимо се оказва носенето на маски в час за децата

Присъственото обучение на големите ученици в Габровска област започна безпроблемно. От децата, които трябва да са в класните стаи, отсъстват 5%. Връщането в клас са отказали родителите на 14 деца от областта, а причините са здравословни.

След сутрешния филтър в първия присъствен ден за големите ученици, няма нито един върнат от училище с признаци на заболяване. Следи се за спазването на мерките. Трудно изпълнимо се оказва задължителното носене на маски в час за децата от горните класове. Особено в часовете по чужди езици.

Миглена Пройнова от Професионалната гимназия по туризъм в Габрово коментира ситуацията пред БНР. „Учениците все пак трябва да чуят произношение, ти да чуеш тяхното произношение, така че се надявам сега да можем в по-топлото и хубаво време да разтваряме прозорци и да не слагаме маски, особено в тези часове, които наистина изискват комуникация директно на езика“.

Ваксинирането срещу COVID-19 на преподавателите и непедагогическия персонал в училищата продължава. 21% от тях са заявили желание да получат от препарата, като се очаква интересът сред тази приоритетна за имунизация група да се повиши. Бързи тестове за коронавирус са пожелали да си направят около 40% от учителите. Половината от тях са изследвани и при всички резултатите са отрицателни.

Всичко по темата:

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top