fbpx
Начало » България » Три анулирани работи на вторите матури тази година

Три анулирани работи на вторите матури тази година

  • bobi
  • 21 май 2021
  •  Коментарите са изключени за Три анулирани работи на вторите матури тази година

33 966 зрелостници се явиха на втория държавен зрелостен изпит днес. 36 048 ученици бяха подали заявление за участие. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Рано тази сутрин в МОН беше изтеглен и генериран Вариант 1 на матурата, при която зрелостниците могат да избират между 13 предмета. Към момента е анулирана само една изпитна работа – в Крумовград по география и икономика. Причината е използване на мобилен телефон.

Осем ученици под карантина също имаха възможност да проверят знанията си. От тях на изпит се явиха само трима.

Традиционно най-много бяха желаещите за матура по английски език, по биология и здравно образование и по предметите от философски цикъл. От 26 до 31 май т.г. са изпитите по желание.

Резултатите от двете матури ще бъдат обявени до 7 юни т.г.

На 4 юни т.г. ще се проведат държавните изпити по теория за придобиване степен на професионална квалификация, избрани вместо втора задължителна матура. Тези резултати ще са ясни на 11 юни т.г. Практическите изпити по професии се организират по училища.

Малко по-късно от МОН разпространиха информация от Етрополе за още двама зрелостници, които са отстранени от изпита поради използване на мобилен телефон и смарт часовник. Зрелостниците са полагали матура по биология и здравно образование и география и икономика.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top