fbpx
Начало » България » Триумф за България на младежката олимпиада по информатика

Триумф за България на младежката олимпиада по информатика

  • bobi
  • 30 ное. 2023
  •  Коментарите са изключени за Триумф за България на младежката олимпиада по информатика

Българските отбори спечелиха общо 8 медала на Младежката олимпиада по информатика (JBOI) в конкуренция с 64 участници от 13 държави. Първият ни отбор е и на първо място в отборното класиране по медали. В него златни медали взеха Симона Христова от 10. клас на Природоматематическата гимназия „Нанчо Попович“ в Шумен и Андрей Стефанов от 9. клас на Първа частна математическа гимназия- София. Сребърни медали спечелиха и деветокласниците Серкан Рашид и Иво Иванов ППМГ „Нанчо Попович“.

Във втория български отбор златен медал грабна Денислав Манев, ученик от 8 клас, Природо-математическата гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово. Осмокласниците Йордан Цоканов от СМГ „Паисий Хилендарски“ в София и Александър Пендов от МГ „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив спечелиха бронзови медали. Същото отличие спечели и Борис Ангелов от 9 клас на СМГ.

Ръководителите и на двата отбора са Илиян Йорданов от Института по математика и информатика към БАН и Димитър Добрев от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

Домакин на състезанието, което се проведе дистанционно, бе гр. Струмица, Северна Македония.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top