fbpx
Начало » България » Трима зрелостници от Монтанско са отличници на матурите

Трима зрелостници от Монтанско са отличници на матурите

  • bobi
  • 18 юни 2024
  •  Коментарите са изключени за Трима зрелостници от Монтанско са отличници на матурите

Зрелостник от Монтана издържа четири матури с отличен. Илиян Илиев и Велина Бойчева, изкарали шестици на зрелостните изпити и са номинирани за национална диплома.

Трима зрелостници от област Монтана са издържали с „Отличен“ матурите след 12 клас, спрямо един през миналата кампания. Велина Бойчева от математическата гимназия в Монтана е с отлична оценка от българския и английски език. Илиян Илиев от езиковата гимназия в Монтана е с отличен на четири матури – българския и руски език, биология и български език – профилиран, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Монтана Трайка Трайкова. Те отговарят на критериите и ще бъдат номинирани за национална диплома.

„Това са зрелостници, които имат по две пълни отлични оценки и на двата изпита. Тази година имаме двама такива зрелостници. В последните години рядко имаме ученици, които са носители на национална диплома.“

43-ма ученици са издържали матурите с отличен, срещу 9 за миналата година. На половина са намалени слабите оценки, допълни Трайкова.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top