fbpx
Начало » България » Терморамка мери температурата на ученици от гимназия в Суворово

Терморамка мери температурата на ученици от гимназия в Суворово

  • bobi
  • 28 сеп. 2020
  •  Коментарите са изключени за Терморамка мери температурата на ученици от гимназия в Суворово

Учениците от Професионалната гимназия по селско стопанство в гр. Суворово влизат в класните стаи, след като задължително преминат през терморамка, поставена на входа на училището. Съоръжението е закупено от ръководството на гимназията и е част от анти COVID-мерките.

Когато учениците идват сутрин на училище, преминават през терморамката. Ако всичко с тяхната температура е наред, чуват гласова команда „Моля, преминете“.“

Учениците влизат само през входа с терморамката, а излизат през други два.

„На централния вход те преминават през сензорен диспенсър, където се дезинфекцират, след това преминават през термалната рамка и се насочват към своите учебни кабинети“, обясни директорът на ПГСС „Свети Николай Чудотворец“ инж. Марияна Великова.

Съоръжението кани учениците в час с гласови команди, след като безконтактно е измерило температурата им за по-малко от 1 секунда.

„Има и алармено известяване за отчитане на температура над 37,5 градуса по Целзий. Тогава вече медицинският филтър, който сме осигурили след термалната рамка, взима мерки по отношение на отделяне на съответния ученик, към момента такъв случай не сме имали“, допълни директорът.

Освен температурен дисплей и за отчитане на брой преминали, съоръжението е съчетано с метал детекторна рамка и 6 зони за контрол. Учебната програма на гимназията, която разполага с изключително модерно технологично оборудване, е съобразена и с възможностите на базата – големият двор се използва за повече учебни занятия на открито.

Източник: https://bntnews.bg/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top