fbpx
Начало » България » Твърде малък брой учители искат да се ваксинират

Твърде малък брой учители искат да се ваксинират

  • bobi
  • 22 дек. 2020
  •  Коментарите са изключени за Твърде малък брой учители искат да се ваксинират

Твърде малък брой учители проявяват желанието си да се ваксинират. Това обяви директорът на столичното 119-о училище СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ Диян Стаматов.

„Причините са различни – най-вече липса на ясна и категорична информация за страничните въздействия и ясното отговаряне на въпроса кога трябва да се направи това особено за хора, които са преболедували, имат странични заболявания и са в рисковата възраст“, допълни той

Според него е необходима категорична медийна кампания в цялата страна, защото процентът на желаещите е твърде нисък.

„Много е важно сега да се реализира информираността. Всеки да вземе правилно решение за самия себе си“, смята директорът.

Междувременно вече е ясно, че учениците от 1 до 4 клас ще се върнат в училище на 4 януари.

„Категорично има притеснения. Не толкова дали е редно, а по-скоро, че е вече необходимо. Изключително опасно е, ако продължаваме обучение в дистанционен етап почти за всички класове“, категоричен е Стаматов.

Според него решението да се възстанови учебният процес от 1 до 4 клас е компромисно и добро, а маски при тях не са необходими за разлика от учениците в по-големите класове.

„Това е дисциплиниращата мярка, която е необходимо да се спази за всеки един. От тук нататък няма да говорим само за Ковид-19. От 15 януари започва традиционният вирус“, коментира Стаматов.

Директорът на столичното училище посочи, че външното оценяване за 4 клас и 10 клас няма задължителен характер и всеки може да избере дали да се яви. А за 4 и 12 клас е задължително и ще е изключително трудно и за подготовката, и за провеждането и през тази учебна година.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top