fbpx
Начало » България » Таня Михайлова: Като втора група от 26 април са заложени 5-и, 9-и и 12-и клас

Таня Михайлова: Като втора група от 26 април са заложени 5-и, 9-и и 12-и клас

  • bobi
  • 09 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Таня Михайлова: Като втора група от 26 април са заложени 5-и, 9-и и 12-и клас

Като втора група от 26 април са заложени 5-и, 9-и и 12-и клас. Пети, защото са най-малките в прогимназията, 12-и – заради матурите. Тук влизат и деветокласниците, които са били най-малко присъствено в училище досега. Тази група ще учи чак до 14 май. Децата, които имат нужда от консултации, могат да го направят в училище. Това заяви зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

„Убедена съм, че всеки един от нас – дали в качеството му на учител, на родител, на представител на образователната система, иска и смята, че най-доброто е всички ученици да бъдат в класната стая“, каза зам.-министърът на образованието

По думите на министър Михайлова МОН винаги има изработени варианти и се избира този, който е най-добър спрямо ситуацията.

„В случай, че са слети паралелките, това означава, че те могат да се върнат, в момента на слетите паралелки минават присъствено и всички класове, от които има по една паралелка в училище. Ако тези паралелки са обаче отделни паралелки, съответно няма как да се приложи, но е важно да се види броят на учениците в тях. Ако и двете паралелки са с по-малък брой ученици, е допустимо да се върнат“, каза зам.-министърът на образованието.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top