fbpx
Начало » България » Талибаните забраниха на момичетата да посещават гимназия

Талибаните забраниха на момичетата да посещават гимназия

  • bobi
  • 25 мар. 2022
  •  Коментарите са изключени за Талибаните забраниха на момичетата да посещават гимназия

Талибаните наредиха днес затварянето на средните училища за момичета в Афганистан – броени часове след като те бяха отново отворени, предаде АФП, като се позова на висш талибански представител.

„Да, вярно е“, каза за АФП без повече коментари говорителят на талибаните Инамула Самангани, потвърждавайки сведения, че момичетата са били помолени да се върнат у дома си.

Екип на АФП-ТВ снимал тази сутрин учебно занятие в гимназията за момичета „Заргона“ в афганистанската столица, когато учител влязъл и казал на ученичките да си тръгват. Момичетата, радостни, че отново са на училище – за първи път, откакто през август миналата година ислямистките фундаменталисти завзеха властта, затворили учебниците, събрали пособията си и си тръгнали разплакани.

Международната общност определели правото на образование за всички като ключов въпрос в преговорите за оказване на помощ и признаване на талибанския режим в Афганистан. Множество страни и организации предложиха да предоставят средства за възнагражденията на учителите.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top