fbpx
Начало » България » С 800 000 лева правят основен ремонт на 92 класни стаи на първолаци в Бургас

С 800 000 лева правят основен ремонт на 92 класни стаи на първолаци в Бургас

  • bobi
  • 04 ян. 2019
  •  Коментарите са изключени за С 800 000 лева правят основен ремонт на 92 класни стаи на първолаци в Бургас

С 800 000 лева ще бъдат ремонтирани основно 92 класни стаи, в които се обучават първокласници. Те се намират в основните и средните училища на територията на община Бургас. Ще бъдат сменени подовите настилки с нови антибактериални, ще бъдат сменени дограмите, ще бъдат монтирани интерактивни дъски, нови чинове, лед осветление, с възможности за използване и на електронни учебници и на електронен дневник. Така първокласниците ще влязат в обновени стаи за учебната 2019/2020 година. Средствата за това са заложени в проекта за бюджет на Община Бургас за 2019 година. Макро рамката на бюджета за следващата година е 253 млн. лева. „Образованието е сред приоритетите ни през следващата година“, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Обновяването ще бъде по проект „Първокласно начало“стая. Освен материалната база, не по-малко по важност е въвеждане на новите форми на работа в първи клас, което ще се предшества от обучение на всички учители за работа с новите технологии и новите методики за обучение. Стойността на целия проект е 1 000 000 лева, от които 200 000 лева са за електронно съдържание и обучения.

„Поискали сме от директорите на училищата да ни предоставят списъци на учителите, които ще се обучават за работа с новите технологии“, уточни Николов.

Източник: https://chernomorie-bg.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top