fbpx
Начало » България » С 20 процента се увеличават трудовите възнаграждения в училищното здравеопазване в Ловеч

С 20 процента се увеличават трудовите възнаграждения в училищното здравеопазване в Ловеч

  • bobi
  • 22 авг. 2022
  •  Коментарите са изключени за С 20 процента се увеличават трудовите възнаграждения в училищното здравеопазване в Ловеч

Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова и председателят на синдикалната организация на КНСБ „Детско и училищно здравеопазване“ Ценка Борисова подписаха анекс към Колективния трудов договор (КТД). Съгласно документа трудовите възнаграждения на медицинския персонал, зает в здравните кабинети в детските градини и училища, и детските ясли в общината, се увеличават с 20 процента. Предвиденото увеличение влиза в сила със задна дата, считано от 1 май т.г., съобщават от общинската администрация.

Новият общински КТД бе подписан през юни т.г. Чрез него се запазиха и надградиха досегашните придобивки на служителите с параметрите на колективния трудов договор в отрасъл „Здравеопазване”. Основният платен годишен отпуск за всички служители, страна по договора, в зависимост от трудовия стаж е в размер до 24 работни дни. За работещите в училищата 1 ноември – Денят на народните будители, е неприсъствен ден и се отчита като платен служебен отпуск. На работниците и служителите, за които се изисква издаването и воденето на здравни книжки, община Ловеч ще осигурява за своя сметка медицински изследвания и ще финансира ежегодното подновяване на здравните книжки.

Увеличи се и размерът на средствата за работно облекло. При прекратяване на трудовото правоотношение, след като работникът или служителят е придобил право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, ако е работил през последните десет години при един и същ работодател, обезщетението е в размер на брутното трудово възнаграждение за срок от седем месеца.

От допълнението на КТД за работещите в сферата на общинското здравеопазване се възползват 73 служители от детските ясли и здравните кабинети към училища и детски градини на територията на община Ловеч, допълват от общинската администрация.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top