fbpx
Начало » България » Със симулационни очила в Ловеч показват на учениците вредата от алкохола

Със симулационни очила в Ловеч показват на учениците вредата от алкохола

  • bobi
  • 09 февр. 2023
  •  Коментарите са изключени за Със симулационни очила в Ловеч показват на учениците вредата от алкохола

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ в Община Ловеч, съвместно с инспектори от “Детска педагогическа стая“ при РУ Ловеч, възобновяват срещите с ученици за вредата от алкохол. Преди година МКБППМН проведе серия от подобни срещи с ученици от средните училища, съобщиха от пресцентъра на общината.

През следващите дни ще има демонстрации със симулационни очила, които възпроизвеждат усещането, което човек има, когато е под въздействието на алкохол или наркотични вещества. 

С изключителен интерес преминаха първите срещи с учениците от Езиковата гимназия в Ловеч. Те нямаха търпение да направят симулация и да отразят промените в поведението си. Единодушно беше мнението, че се чувстваш несигурен, неконцентриран, нямаш реална оценка на действителността, грешно преценяваш пространството и предметите в него. Отстрани човек изглежда плах, нестабилен, неадекватен. На края на часа всеки с една дума даде своята обратна връзка за чувството, което е изпитал. Най-често децата употребиха думите „боли ме глава“, „замаяно“, „вие ми се свят“, „гадно“, „не знам къде се намирам“.

Наркотиците и алкохолът са сериозен проблем на днешните подрастващи и превенцията е едно от важните неща за справяне и предотвратяване последствията от тяхната употреба.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top