fbpx
Начало » България » Състезателите по природни науки грабнаха 76 медала тази година

Състезателите по природни науки грабнаха 76 медала тази година

  • bobi
  • 12 дек. 2019
  •  Коментарите са изключени за Състезателите по природни науки грабнаха 76 медала тази година

Българските олимпийци по природни науки завоюваха 76 медала тази година – 12 златни, 38 сребърни, 26 бронзови, както и 3 почетни грамоти.

Това означава, че почти всички национални отбори са се завърнали с медал за всеки свой участник, което прави успеваемостта на състезателите над 95%. От 1959г., когато се е провела първата олимпиада, досега националните ни отбори по природни науки са донесли над 969 медала – 179 златни, 346 сребърни, 444 бронзови.

Това стана ясно на деветата подред Годишна олимпийска среща на настоящи състезатели, техните ръководители и учители, и всички замесени в успехите на талантливите ни ученици в областта на природните науки – астрономия, астрофизика, биология, информатика, математика, математическа лингвистика, физика и химия.

По традиция тържественото събитие се провежда под патронажа и в присъствието на президента на Република България.

„За да може една държава със седем милиона население да се мери с гиганти като САЩ, Русия, Китай и Япония, тя трябва да има най-важния капитал за всяка една нация – талантливи млади хора с огромен потенциал, които са надеждата за бъдещето на България.“ – каза по време на церемонията президентът Румен Радев, който поздрави състезателите и им пожела още много успехи и през идната 2020 година.

На събитието присъстваха и членове на Съвета за развитие на СООПН, както и партньори на Сдружението, сред които от тази година е и VIVACOM със своята благотворителна инициатива Операция „Жълти стотинки“, която събира средства в подкрепа на олимпийските отбори по природни науки.

Средствата се събират в касичките в търговските обекти на VIVACOM, както и в тези на партньорите до 31.12.2019 г. Всеки желаещ може да направи дарение и чрез изпращане на SMS с текст DMS OLYMP на номер 17 777.

Smart образование е съвместна рубрика на Webcafe.bg и Vivacom, посветена на образованието и дигиталните форми на обучение.

Източник: https://www.webcafe.bg/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top