fbpx
Начало » България » Създадоха специална грамота в чест на министър Красимир Вълчев

Създадоха специална грамота в чест на министър Красимир Вълчев

  • bobi
  • 25 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Създадоха специална грамота в чест на министър Красимир Вълчев

Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ днес ще връчи грамота на Красимир Вълчев за най-успешния министър на образованието от новото време и в чест на 3-ти март, националният празник на Република България. Специалната грамота е учредена в чест на министър Вълчев за безспорните му заслуги във формиране на нови политики в системата на образованието и промяна на българското образование в унисон с европейския и световния опит.

По време на управлението на екипа на министър Вълчев и последното правителство на премиера Борисов учителските заплати се повишиха двойно, повишиха се допълнителните плащания за работещите в системата на образованието. За първи път се формира една нова политика за защита на педагогическите специалисти от прегарянето в професията. Синдикат „Образование“ адмирира действията на министър Вълчев, според който доброто българско образование зависи от добрите учители.

Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ като основен социален партньор вярва в започнатите стратегии и надграждане на нови политики, които основно учителите и техните организации посочваха в интерес на децата и учениците в България и възраждането на авторитета и просперитета на българските учители.

Връчването на специалната грамота ще се случи днес в Министерството на образованието и науката.

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева също ще получи грамота за отлично социално партньорство и в чест на 3-ти март. Грамотата се присъжда на министър Сачева за нейните заслуги във формиране на нови социални политики в системата на образованието.

По инициатива на министър Сачева беше променен КТ като ранното пенсиониране на учители и директори вече се случва само по техен избор. Тази очаквана промяна повиши авторитета на педагогическите специалисти. Синдикат „Образование“ адмирира действията на министър Сачева за защита условията на труд на българските учители и предпазване от „бърнаут“ ефекта на професията.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top