fbpx
Начало » България » Създават първата карта на класните стаи на открито в страната

Създават първата карта на класните стаи на открито в страната

  • bobi
  • 01 мар. 2022
  •  Коментарите са изключени за Създават първата карта на класните стаи на открито в страната
Първата в България карта на класните стаи на открито са се заели да направят от Сдружението „Безопасни детски площадки“. До 11 март 2022 г. всеки може да номинира в онлайн анкета, открити класни стаи, които се намират в детски градини, училища или в други публични пространства.
„Добрата новина е, че класни стаи на открито има навсякъде, не само в столицата, не само в големите градове, има и в малките градчета. Смятаме, че сме уловили момента да съберем на едно място класните стаи на открито в България в една платформа и една карта, която да помогне на учителите да влязат във връзка едни с други, а за родителите, в бъдеще, да бъде един от критериите да изберат училище за своите деца“, разказа в ефира на Радио София Мая Цанева от Сдружение „Безопасни детски площадки“.
По думите й, е важен моделът за учене на открито, както и да са ясни местата, на които има класни стаи навън, за да могат да се използват.
Чрез проекта ще бъдат проучени и добрите практики за използването на класни стаи на открито, а календар ще показва събития, които училищата организират на тези места.
Идеята ще бъде осъществена чрез проекта „София учи на открито“, който е финансиран от Програмата „Европа“ на Столичната община, в партньорство с район „Подуяне“.
Мая Цанева добави, че в момента е стартирал проект за изграждане на класна стая на открито в столичното в 42-о ОУ „Хаджи Димитър“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top