fbpx
Начало » България » Събират средства за стаж на трима ученици от школата на Теодосий Теодосиев

Събират средства за стаж на трима ученици от школата на Теодосий Теодосиев

  • bobi
  • 30 юли 2019
  •  Коментарите са изключени за Събират средства за стаж на трима ученици от школата на Теодосий Теодосиев

Първите трима стажанти, които ще заминат за Калифорния, са топ медалистите на страната от международни състезания по физика и математика, млади български надежди в областта на науката – Александър Глушков, Александър Проданов и Стилиян Иванов.

Александър Глушков-16 г.: Понеже в училище обикновено се изучава само теоретичната част на физиката, няма никакъв начин за досег до експерименталната ѝ част, съответно в лаборатория, оборудвана лаборатория, има много повече възможности и начини да се докоснем до истинската част на науката.

Александър Проданов-15 г.: Аз лично съм изключително горд от факта, че бях избран като един от хората, които да отидат там, тъй като наистина проф. Теньо Попминчев е един така светъл представител – това, което България може да постигне в научната област. И наистина той с това, че е бил лауреат за Нобелова награда, с изключително голяма вероятност да спечели такава. С невероятното си постижение, което в интерес на истината е било смятано за невъзможно, преди той самият да го направи, мисля, че наистина да имаш възможност да се докоснеш до такъв човек е една много добра възможност.

Проф. Теньо Попминчев, който придоби световна известност с откритието си в лазерните технологии, е поканил и своя учител.

Теодосий Теодосиев: Аз не искам да ходя с тези деца. Предпочитам да отиде някой от нашите големи лауреати, които в момента учат някъде на запад, който е студент, перспективен, физик, лауреат, печелил медали от Световни олимпиади и който максимално ще възприеме нещата, които там се правят, които на предела на съвременната наука и може той да направи някое друго откритие.За да се осъществи стажът обаче са нужни средства за транспорт, храна и настаняване на тримата стажанти за триседмичен период – около 15 000 долара.

Банковата сметка за дарения от България е:

Титуляр на сметката: Фондация „ТЕО“

Банка ДСК АД

Клон: Казанлък

BIC: STSABGSF IBAN:

BG41STSA93000021850154

Важно!
Необходимо е да се отбележи, че
средствата са за стаж в Popmintchev Labs.
……………………………….
За дарения от чужбина:

Name: Fondatsiya „TEO“
Address: 1, Trapezitsa str. 6100 Kazanlak, Bulgaria Bank
Name: DSK BANK Bank Address: 19, Moskovska str/ 5, Georgi Benkovski str
1036 Sofia, Bulgaria BIC/SWIFT
Code: STSABGSF
IBAN: BG41STSA93000021850154

Важно! Необходимо е също да се отбележи, че средствата са за стаж в Popmintchev Labs.

Източник: http://news.bnt.bg/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top