fbpx
Начало » Бакалавър » СУ изпълнява нов проект по програмата Еразъм+

СУ изпълнява нов проект по програмата Еразъм+

  • bobi
  • 23 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за СУ изпълнява нов проект по програмата Еразъм+

Софийският университет „Св. Климен Охридски“ започва изпълнението на проекта UniverCity. Той беше изготвен от екип на СУ и се класира на първо място в пролетната покана на програмата „Еразъм+“, в ключовата дейност 2 – „Стратегически партньорства за висше образование“, съобщиха от висшето училище.

Състояла се е и информационна среща за започването на проекта, който ще се изпълнява в продължение на 36 месеца, до есента на 2023 година. Софийският университет е водеща организация в партньорския консорциум, обединил усилията на висши училища и на неправителствени организации от България, Румъния и Италия. Дейностите са фокусирани върху създаването на пилотна програма за конкурс на малки проектни инициативи, с научен и/или иновативен елемент, насочени към проблеми на локално ниво, с участието на местната власт, академичната общност и други заинтересовани страни.

В информационната среща са се включили ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева, и представители на партньорите. Сред дискутираните теми са били и възможностите за разширяване на програмата за проектните инициативи, като част от реформиране на програмното финансиране на висшето образование и науката у нас. Участниците са се обединили около идеята, че проектът UniverCity притежава потенциала да се превърне в добра практика за бъдещи политики, изпълнявани от висшите училище съвместно с централната и местната власт.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top