fbpx
Начало » Бакалавър » СУ е на 3-то място за 2022 г. сред най-добрите университети в света по специалност „Право“

СУ е на 3-то място за 2022 г. сред най-добрите университети в света по специалност „Право“

  • bobi
  • 15 мар. 2023
  •  Коментарите са изключени за СУ е на 3-то място за 2022 г. сред най-добрите университети в света по специалност „Право“

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е сред най-добрите университети по право в света. Той се класира на престижното трето място в света в класацията на NICA. 

Класацията сравнява юридическите факултети по света на базата на проведени състезания. Точките се присъждат в зависимост от броя на отборите, участвали в състезанието, тяхното ниво и кръга, до който е достигнал съответният колектив.

СУ е на второ място в света в направления като „Международен арбитраж“ и на шесто в „Международно частно право“. Юридическият факултет печели предни места и в областите „Посредничество и преговори“, „Право на Европейския съюз“, „Международно хуманитарно право“, „Международно публично право“ и „Международно право в областта на правата на човека“.

Софийският университет е на първо място и в класацията на юридическите факултети в страната и в Европа.

В класацията на NICA влиза и УНСС. Юридическият факултет на УНСС се класира на 616 място в света, 206 в Европа и второ в страната, информира „24 часа“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top