fbpx
Начало » Бакалавър » Студент стана Министър за Българското европредседателство за един ден

Студент стана Министър за Българското европредседателство за един ден

  • bobi
  • 01 ное. 2018
  •  Коментарите са изключени за Студент стана Министър за Българското европредседателство за един ден

Третокурсникът Александър Николов от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) стана Министър за Българското председателство на Съвета на ЕС за един ден. На 30 октомври той посети министерството и имаше възможност да седне в министерското кресло на Лиляна Павлова и да прекара един работен ден с нея. Посещението се организира в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“ на Junior Achievement.

Обиколката на Александър започна в Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС, където се срещна с членове на Европейската сметна палата, с екипа на Лиляна Павлова и със самата нея. Тя разказа подробности за работата на министерството, приоритетите му и какво предстои след приключването на европредстедателството. След това те поеха заедно по пътя на министъра – посетиха НДК, София Тех Парк и Съвета на Европа в София.

Вълнуващият работен ден продължи на кариерния форум „Професиите на бъдещето“ и в Народното събрние, като приключи със заключителна тържествена церемония, на която бяха представени и резултатите от 17-ото издание на „Мениджър за един ден“. Тази година то се проведе под наслов „Вдъхнови бъдещето“ и в него се включиха близо 20,000 ученици и студенти.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top