fbpx
Начало » Бакалавър » Студентските съвети искат удължаване на летния семестър

Студентските съвети искат удължаване на летния семестър

  • bobi
  • 09 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Студентските съвети искат удължаване на летния семестър

Летният семестър да бъде удължен с 30 дни – за това настояна НПСС – Националното представителство на студентските съвети. Исканията са изпратени до Министерството на образованието и до висшите учебни заведения у нас. Другото искане е да няма изпити във висшите училища до 13-ти май. Сред общо 16-те искания на НПСС са и онлайн кандидатстудентски и държавни изпити, както и намален наполовина наем за общежитията за април и май на всички студенти.

Студентите настояват още да бъде удължена забраната за масови събития във висшите училища до края на летния семестър, да има контрол върху редовното провеждане на неприсъствените учебни занятия, да се определи механизъм за обучение на студентите, които не могат да преминат в дистанционна форма, а по отношение на стипендиите искането е те да бъдат изплатени навременно до 5 май.

Още от исканията: стажовете да бъдат изпълнени по преценка на съответната катедра, както и да бъде удължен срокът за плащане на наеми за общежития с не по-малко от 60 календарни дни за всеки месец в периода на извънредното положение, считано от 13 март.

Сред другите искания на студентите са във висшите училища, общежитията и работните помещения да бъдат предприети действия за постоянна дезинфекция до края на май, а учебните заведения да открият телефон за връзка със студенти, които имат въпроси относно обучение, изпити и общежития.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top