fbpx
Начало » Бакалавър » Студентка по медицина: Не сме достатъчно подготвени за ситуацията

Студентка по медицина: Не сме достатъчно подготвени за ситуацията

  • bobi
  • 27 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Студентка по медицина: Не сме достатъчно подготвени за ситуацията

Крайно е да се разчита на студентите за ситуацията с COVID-19, защото не сме достатъчно подготвени. Това заяви заместник-председателят на Асоциацията на студентите медици в България Теодора Делчева.

,,До шести курс нямаме право да практикуваме, защото ние нямаме опита на другите лекари, не сме подготвени да работим в интензивни отделения. Но сме с нагласата да се включим в помощта и да поемем тези ангажименти. Затова като доброволци искаме да знаем къде имат нужда от нас“, отбеляза Делчева.

По нейните думи в момента е отворена анкета, която има за цел да установи дали студентите искат да се включат в борбата с коронавируса и дали това да стане като доброволци, или на трудов договор.

Това, което споделят участващите в анкетата, е, че няма централизирана структура, която да отговаря за доброволците и те не знаят къде има нужда от тях, коментира заместник-председателят на Асоциацията на студентите медици.

Тя добави и че в момента най-важното е здравната система да функционира добре.

Когато започвах да уча, не съм предполагала, че има такъв недостиг на кадри. Сега Ковид ще допринесе за това обществото да разбере, че лекарите наистина помагат, смята тя.

По нейно мнение по-голямата част от колегите ѝ ще предпочетат да работят в България, ако има достатъчно атрактивни болници и възможности за специализация.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top