fbpx
Начало » Бакалавър » Студентка получи първата ректорска стипендия на ПУ

Студентка получи първата ректорска стипендия на ПУ

  • bobi
  • 10 дек. 2020
  •  Коментарите са изключени за Студентка получи първата ректорска стипендия на ПУ

Александра Драгинова, четвърти курс в специалност „Психология“ в Пловдивския университет „„Паисий Хилендарски“ е носител на първата в 60-годишната история на вуза ректорска стипендия „Студент на годината“.

Стипендията е лично дарение на ректора на университета проф. д-р Румен Младенов и е в размер на една ректорска заплата.

Спечелилата приза Александра Драгинова е и доброволец към фондация „Пловдив 2019“ и БЧК.

Тази година тя става част от екипа на общност „Каузи и начинания“ по проект „Социални иноватори“.

Средният успех от следването ѝ до момента е Отличен 5,75.

Притежател е на Youth Pass от студентска мобилност по програма „Еразъм+“ в Университета Магдебург, Германия. Работи като преводач с немски език на свободна практика.

Александра е провокирана от проблемите на социалната изолация, в която неочаквано са въвлечени хора от всички възрасти, Александра създава блога си aleksmind, който продължава да поддържа. Стресът и неговите лица, Плацебо ефектът – мит или реалност, Кратки съвети за психично благополучие по време на карантина са само част от популярните теми, които Александра обсъжда с широката публика.

Специално внимание Александра отделя и на стреса, на който са подложени родителите, съвместяващи работата от вкъщи с активна грижа за дистанционното обучение на децата си, особено на тези от 1-ви до 4-ти клас.

Наред с всичко това Александра е от студентите психолози, обучени да прилагат в практиката си тестовете, разработени в рамките на научното изследване BURNOUT Q.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top