fbpx
Начало » Бакалавър » Студенти в Плевен посрещат празника по необичаен начин – като доброволци

Студенти в Плевен посрещат празника по необичаен начин – като доброволци

  • bobi
  • 08 дек. 2020
  •  Коментарите са изключени за Студенти в Плевен посрещат празника по необичаен начин – като доброволци

Над 50 студенти в Плевен посрещат студентския празник по необичаен за тях начин. Възпитаниците на Медицинския университет са доброволци в различни клиники на Университетската болница „Д-р Георги Странски“, както и в лабораторията за PCR тестове.

Този студентски празник е последен за Константина Каракадиева, която предстои да се дипломира като лекар след месеци. Този ден тя ще го запомни и като доброволец в Онкологичната клиника на Университетската болница, където работи от началото на пандемията, за да е в помощ на екипа и болните пациенти:

Духът ще бъде празничен. Много от колегите няма да празнуват, много от тях работят в различни отделения. Времето е такова. Така вече сме възможно най-близо до лекарската професия. Така изпълняваме дълга си… Искам да специализирам акушерство и гинекология“.

Ректорът на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов се гордее със своите студенти:

„8 декември ще е необичайна за всички нас ситуация. Пандемията беляза много съдби. Искам да отправя благодарност към нашите студенти. Една част от тях се включиха като доброволци в помощ на структурите, които изпитват нужда. За тях това е едно невероятно училище. Уроците ще запомнят през целия си професионален живот… Пожелавам им да съхранят доброто у себе си, защото всеки човек носи доброта в себе си. Това, което трудната ситуация запали у тях, да продължат да го носят в целия си професионален път. Да знаят, че трябва да са честни, откровени и безрезервни към пациентите си“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top