fbpx
Начало » Бакалавър » Студенти в НБУ искат по-ниски такси заради онлайн обучението

Студенти в НБУ искат по-ниски такси заради онлайн обучението

  • bobi
  • 12 ян. 2021
  •  Коментарите са изключени за Студенти в НБУ искат по-ниски такси заради онлайн обучението

В своя петиция над 1800 студенти от различни специалности на Нов български университет (НБУ) са се подписали за намаляване на семестриалните такси за времето на онлайн обучението. Аргументите им са свързани с различията в качеството и трудностите в присъственото и онлайн обучението, както и намалените доходи на студентите по време на пандемията.

Очакваме да получим подписката и да се запознаем с аргументите на колегите. Това, което чух от анкетата на Радио София не ме изненадва, коментира доц. д-р Кристиян Постаджиян, декан на Бакалавърски факултет на НБУ.

От началото на настоящия семестър университетското ръководство поддържа обратна връзка с младите хора, увери той.

„Образованието е повече от обучение. При нас винаги сме гледали на този процес дългосрочно, гъвкаво, индивидуално и това поражда съответните права и задължения за двете страни. Винаги целта ни е била не да лишаваме студентите от нещо, за да намалим таксите, а да правим всичко за да изпълним ангажиментите си и да даваме допълнителни възможности.“

Доц. Кристиян Постаджиян посочи, че най-засегнати при онлайн обучението са специалностите, което изискват повече практически часове. За втора година се предвижда летен безплатен семестър, в който ще има пътуващи семинари, работилници и други творчески форми, както и срещи с бизнеса.

Засега ръководството не обмисля намаляване на студентските такси.
Увеличен е с около 3 седмици срокът за записване и плащане на следващия семестър в НБУ.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top