fbpx
Начало » Бакалавър » Студентите от частните университети искат също да получават стипендии

Студентите от частните университети искат също да получават стипендии

  • bobi
  • 25 май 2021
  •  Коментарите са изключени за Студентите от частните университети искат също да получават стипендии
В НБУ раздадоха Годишните награди на Ректора

Националното представителство на студентските съвети ще обсъди на съвещание  възможностите и студентите в частните висши училища да получават стипендии. Време е проблемът да бъде решен, по думите на  Доротея Николаева – председател на Студентския съвет във Варненския университет „Черноризец Храбър“ .

„Студентите от частните висши училища не получават държавни стипендии. Това е една болна тема за нас и се опитваме да се справим с този проблем. Въпросът е от отсрещната страна, дали най-накрая ще открикнат на нашата молба и наистина ще наистина ще има някаква промяна. Има една дискриминация между студентите от държавен университет и студентите от частните висши училища“, каза пред БНР Доротея Николаева.

Това каза Доротея Николаева, подкрепи я колегата й Цветан Митев: „Да, има, дори в момента предстои такава среща с всички частни висши учебни заведения, където ще обсъдим този проблем и се надявам след тази среща да имаме някакъв готов вариент за предложения и да го представим в Министерството на образованието, откъдето трябва да решат това.“

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top