fbpx
Начало » Бакалавър » Студентите искат да се върнат в университетите

Студентите искат да се върнат в университетите

  • bobi
  • 04 мар. 2021
  •  Коментарите са изключени за Студентите искат да се върнат в университетите

„Сесията приключи успешно във всички университети, но само медицинските университети са присъствено при практическите си занятия, иначе лекциите са им онлайн. По-голяма част от университетите са в онлайн среда, но тук е решение на самите учебни заведения да решат дали да се върнат в присъствена форма“.

Това заяви пред БНР Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети.

Той подчерта, че студентите искат да се върнат в присъствена среда, тъй като вече всичко е отворено. Поставили са този въпрос пред образователното и здравното министерство.

Присъствената форма има много предимства, особено е важно това за първокурсниците. За тях би могло да се помисли, отбеляза Парушев.

На дневен ред са поставени въпросите от страна на студентските съвети дали трябва да се намалят студентските такси и наемите на общежитията в условията на пандемия. 

„В някои от университетите успяхме да понижим таксите – в УНСС, УАСГ, в Русе, Пловдив, Югозападния и Великотърновския университет, а в Софийския университет са много ниски и не е нужно да искат намаляване. Но това е до март, а ако онлайн обучението продължи, ще искаме удължаване на тази мярка“, допълни Парушев.

По думите му не се очаква висшето образование да остане онлайн.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top