fbpx
Начало » Бакалавър » Студентите в Шотландия без право на прибиране по Коледа?

Студентите в Шотландия без право на прибиране по Коледа?

  • bobi
  • 26 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Студентите в Шотландия без право на прибиране по Коледа?

Ако разпространението на вируса в Шотландия не успее да се контролира до Коледа, то хиляди студенти няма да могат да се приберат у дома. Това каза Джон Суини – заместник-министър на страната.

Според него ситуацията е доста некотролируема и въпреки опитите на правителството да избегнат тежките последици, то има и реална възможност ситуацията да ескалира.

Според министър Суини, ако вирусът продължи да се разпространява толкова бързо, Шотландия ще вземе и по-крупни мерки за справянето с него.

По темата с университетите се обмисля поетапно прекратяване на семестрите и обучение изцяло дистанционно. Ако се случи така, периодът на дигиталното образование може да продължи чак до лятото. Всички зависи от разпространението на вируса.

„Искаме студентите да се приберат у дома при семействата си, но ни разберете и нас – трябва да сме реалисти. Ако ситуацията и вируса не могат да се контролират, сценариите ще бъдат други.“, каза Джон Суини.

Правителството работи и обменя опит и с правителството на Англия, както и с националния съвет на студентите. Целта е безопасно завръщане на младите хора по Коледа у дома и ще се направят всички опити това да се случи.

Още от началото на септември Шотландия се бори с образованието, макар големия скок на заболели от Covid-19. Мнозина студенти се самоизолираха в своите общежития, а други напуснаха квартирите си и се върнаха у дома.

Затова и сега според министър Суини не е препоръчително да има свободно движение на голям брой хора, защото и тези, които не са заразени, могат да станат. Това е и основната причина, заради която студентите могат да не успеят да се приберат за празниците.

Препоръката е всички мерки и ограничения да се спазват и вируса да се потуши, за да може младежите да се върнат при близките си около Коледа спокойно. Намаляването на разпространението на Covid-19 е основната грижа на всеки гражданин.

Другото притеснение е, че ако има студенти, които да карат безсимптомно вируса, дали е удачно да се върнат при семействата си. Според министър Суини взаимодействието на хората е начинът, по който се разпространява вируса.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top