fbpx
Начало » Бакалавър » Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Schwarz IT България дават старт на нова Магистърска програма „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“

Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Schwarz IT България дават старт на нова Магистърска програма „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“

  • bobi
  • 17 юни 2021
  •  Коментарите са изключени за Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Schwarz IT България дават старт на нова Магистърска програма „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“

Официалното откриване на Магистърската програма се състоя в новото ко-уъркинг пространство в Стопанския факултет, изградено със съдействието на Schwarz IT България 

София, 17.06.2021 г. – На специално събитие Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и технологичната компания Schwarz IT България обявиха създаването на новата Магистърска програма „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“ и откриването на ново ко-уъркинг пространство за иновации и колаборации в сградата на факултета. Програмата е резултат от близо двугодишна усилена работа на преподавателски екип на Стопанския факултет и експерти от технологичната компания, като обещава балансирано съдържание, интегриране на последните научни тенденции в областта на изкуствения интелект, практически ориентирани казуси и интерактивна среда на обучение. Споделеното пространство, реализирано с помощта на компанията, е най-модерната зала в Стопанския факултет и предлага множество възможности за лекции, семинари и събития за партньорство между бизнеса, преподавателите и студентите.

За разлика от други съществуващи програми, посветени на темата „изкуствен интелект“, новата магистратура ще се фокусира не само върху технологичната страна на материята, но и върху изграждане на специфични интердисциплинарни компетенции, свързани с анализ на големи масиви от данни, развиване на умения за разработване и имплементиране на бизнес решения.

„Като лидер в областта на икономиката, мениджмънта и финансите, Стопанският факултет се стреми да развива своите програми в най-перспективните направления. С програмата за изкуствения интелект в бизнеса и финансите, подкрепена от Schwarz IT България, ще предложим на студентите най-новото учебно съдържание в тази област и ще включим реални бизнес казуси, по които работят водещите компании от тези сектори. Благодарни сме на нашите партньори не само за осигуряването на съвременно учебно съдържание, но и за изграждането на най-модерната ни до момента зала, която ще се използва за учебни цели и като coworking space.“, заяви доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на официалното събитие.

„Откриването на новата магистърска програма и ко-уъркинг пространство допълва ангажимента на Schwarz IT България да подкрепя образованието и да инвестира в развитието на кадри от бизнеса и ИТ бранша. Компанията ни има дългогодишни партньорства и собствени академии за обучения, които с годините са привлекли десетки млади колеги в компанията ни. Гордеем се с това, защото една от мисиите ни е да развиваме ИТ общността в България“, добавя Михаил Петров, главен изпълнителен директор на Schwarz IT България.

„Компанията ни ще подпомогне новата магистърска програма, като демонстрира на студентите гледната точка на бизнеса и сподели вече наученото от работата по действителни казуси. Ще пренесем опита, който имаме в разработване на AI-базирани решения и ще потопим младите хора в света на изкуствения интелект, извличането на скрита информация от големи масиви с данни и превеждането й в разбираем за потребителите формат“, добавят още от Schwarz IT България.

Новата зала ще допълни практическата ориентация на програмата. Мултифункционалното пространство ще създаде творческа и разчупена атмосфера, като стимулира обмяната на опит и допълни традиционните фомати с неформални срещи, дискусии и колаборации.

 

За Стопански факултет на СУ:

Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ е водеща институция в страната и региона на Югоизточна Европа за обучение и изследвания в областта на икономическите и управленските науки. Завършилите Софийския университет са сред най-предпочитаните кадри от страна на работодателите. В официалната рейтингова система за висшите училища в България Стопанският факултет трайно заема водещи позиции в направленията Икономика и Администрация и управление сред българските университети.

Стопанският факултет обучава студенти на ниво бакалавър, магистър и доктор и провежда бизнес-ориентирани курсове за следдипломна квалификация. Студентите на Стопанския факултет могат да учат на 4 европейски езика в международно-акредитирани програми, създадени в партньорство с най-големите компании, неправителствения сектор и публичните институции. В международен план Стопанският факултет затвърждава името си като водещ научен център в областта на икономическите и управленските изследвания.

 

За Schwarz IT България:

Schwarz IT България е дигиталното сърце на водещата световна ритейл група Schwarz. Групата, със седалище Neckarsulm в Баден-Вюртемберг, обединява познатите в България конкурентни търговски вериги Lidl и Kaufland, компанията за рециклиране Pre Zero и компанията за производство Schwarz Produktion.

 

Schwarz IT България обслужва и предоставя IT решения на четирите подразделения на водещата световна ритейл група с около 458 000 служители по целия свят и над 12 500 магазина в повече от 30 страни. Като един от централните доставчици на IT услуги, Schwarz IT България отговаря предоставянето на IT инфраструктура, платформи и бизнес приложения. Сред целите за развитие на технологичната компания в следващите три години екипът да се разшири с минимум още 100 работни места.

Научете повече на bg.it.schwarz

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top