fbpx
Начало » България » Столична община връчи награди на талантливи млади спортисти

Столична община връчи награди на талантливи млади спортисти

  • bobi
  • 04 дек. 2019
  •  Коментарите са изключени за Столична община връчи награди на талантливи млади спортисти

Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ връчиха наградите на талантливи млади спортисти по Програмата за закрила на деца с изявени дарби. 18 бъдещи звезди в света на състезанията бяха отличени за постиженията си през последната година. На церемонията в Информационния център „София – европейска столица на спорта“ призьорите бяха поздравени от доц. д-р Тодор Чобанов – зам.-кмет на Столична община по направление “Култура, образование, спорт и превенция на зависимости”, Татяна Георгиева – председател на Комисията за децата, младежта и спорта към СО и Анатоли Илиев – организационен секретар на Фондация „София – европейска столица на спорта“. Сред присъстващите бяха още д-р Ирена Димитрова – Директор Дирекция Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ към Столична община, както и легендата Владимир Николов, доскорошен капитан на националния отбор по волейбол.

„Талантливите деца трябва да бъдат поощрявани, както за да продължат да се развиват, така и за да служат за пример. Надяваме се всички вие да ни радвате и в бъдеще с международните си успехи. Спортът спомага за самоусъвършенстването на личността, за развитие на положителните качества у всеки, който е избрал активния и здравословен начин на живот,“ каза в краткото си приветствие зам.-кметът Чобанов. Татяна Георгиева подчерта, че спортът си остава един от основните приоритети в дейността на Столична община и че градската управа ще продължи да подпомага децата с изявени дарби в тази област. За дейността на Фондация „София – европейска столица на спорта“ говори Анатоли Илиев.

Учениците, завоювали високи постижения на международни първенства бяха наградени с ваучер на стойност 300 лева, а класиралите се на първо място в държавни първенства – с ваучер за 180 лв. Всички получиха и раничка с бранда на „София – европейска столица на спорта“.

В края на церемонията отличените деца бяха щастливи да се снимат с един от най-добрите волейболисти в българската история, извел националния отбор до четвъртото място на олимпийските игри в Лондон 2012.

Ето имената на всички наградени:

Ученици, завоювали високи постижения на международни първенства:

1. Кристина Николова – първо място на Европейско първенство по кик-бокс за девойки, старша възраст, дисциплина „Лайт контакт“, категория 50 кг.
2. Пресиана Сърбинова – първо място на Балканско първенство по таекуондо WT за кадети, дисциплина „Пумсе“
3. Ая Митева – трето място на Европейско първенство по конен спорт, дисциплина прескачане на препятствия за деца
4. Теодор Пенчев – първо място на Балканско първенство по таекуондо WT, дисциплина „Пумсе“
5. Петър Угрински – второ място на Балканско първенство по таекуондо WT, дисциплина „Пумсе“
6. Лора Кацарова – трето място на Балканско първенство по таекуондо WT, категория до 37 кг.
7. Ванеса Маркова – пето място на европейско първенство по таекуондо WT за кадети до 21 години, категория до 46 кг.

Ученици, класирали се на първо място на държавни първенства:

1. Александър Стефанов – две трети места на многобой и висилка и две втори места на земя и успоредка на Държавно лично – отборно първенство по гимнастика, финал, юноши, младша възраст
2. Венеса Радева – индивидуална награда „Най-добър централен блокировач“ от завоювано трето място на държавно първенство по волейбол за момичета до 13 години
3. Симеон Николов – индивидуална награда „най – полезен състезател“ MVP от завоювано първо място в крайното класиране на държавно първенство по волейбол за момчета
4. Христо Димитров – първо място на държавно индивидуално първенство по шейни за момчета, старша възраст
5. Коце Любчов – първо място на държавно лично първенство по вдигане на тежести за кадети до 17 години, категория до 81 кг.
6. Бранимир Павлов – първо място на държавен лично – отборен шампионат по плуване за деца, дисциплина 100 м. гръб, 200 м. гръб
7. Роза Божкова – първо място на държавно индивидуално първенство по шейни за момичета
8. Тала Мустафа Мохд Хабас – първо място на държавен личен шампионат по бокс за девойки, категория до 60 кг.
9. Стилиян Игнатов – първо място на държавен личен шампионат по бокс за младежи, категория + 91 кг.
10. Божидар Джуров – първо място на държавен личен шампионат по бокс за младежи, категория до 60 кг.
11. Гергана Стоянова – първо място на държавен лично – отборен шампионат по свободна борба за момичета, категория 58 кг.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top