fbpx
Начало » България » Стартъп клубове създават предприемачески умения в български ученици

Стартъп клубове създават предприемачески умения в български ученици

  • bobi
  • 08 ян. 2019
  •  Коментарите са изключени за Стартъп клубове създават предприемачески умения в български ученици

„Тийноватори“ са стартъп клубове, където децата имат възможност да развият своя бизнес идея и да минат през целия процес на създаването ѝ, усъвършенстване, презентиране и превръщането ѝ в печеливш бизнес. Ученето е свързано с много забавни игри, a обстановката е неформална.

За това разказа Светлана Савова, председател на образователния екип в Тийноватор. Тя посочва, че най-важното за учениците от 10 и 11 клас е да се научат да работят в екип и да си съдадат умения да се ориентират и справят с предизвикателствата.

“Основната идея на предприемаческия клуб е да накара децата да мислят повече за решенията, а не толкова за проблемите”, посочи Елена Николова, съосновател на Escreo и ментор, според която предприемачеството е заразително, а самото то се учи. – Предприемачеството не е нещо, с което се раждаш, не е талант, а всъщност са умения, които може да научи всеки от нас. Когато чуеш за добрите примери около тебе, споделиш личната си история и видиш, че наистина всичко е възможно, стига да имаш желание, можеш да бъдеш предприемач навсякъде – в училище, в корпоративния свят и пр.“

Засега програмата се прилага в четири софийски училища.

Кристина Малюкова и Ана Ташева, ученички, изтъкнаха важността на общуването и работата в екип като основните нови неща, научени по време на курса до тук.

Източник: https://www.investor.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top