fbpx
Начало » България » Стартира „Походът на книгите“ за седма поредна година

Стартира „Походът на книгите“ за седма поредна година

  • Lyubina Panayotova
  • 02 апр. 2018
  •  Коментарите са изключени за Стартира „Походът на книгите“ за седма поредна година

Началото на седмата Национална кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите“ бе даде19но днес в Детския отдел на Столичната библиотека. Тази година „Походът“ ще акцентира върху ранното детско четене и ще съпътства първото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи. Той ще се проведе от 18 до 22 април в Младежкия театър. През целия пролетен април кампанията ще мине под надслов „Четем заедно, растем заедно!“.

От 2 до 23 април 2018 г. за седми път ще се проведе националната кампания „Походът на книгите“, фокусирана върху ранното детско четене от 0 до 7 години.

Днес в 10:00 часа в Детския отдел на Столична библиотека бе обявен стартът на Националната кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите“. Откриванеето на кампанията е съпроводено с отбелязването на Международния ден на детската книга – 2-ри април. Този празник на книгата се отбелязва от 1967 г. Празникът съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен (1805 – 1875), който е създал едни от най-великолепните приказки на всички времена.

В рамките на специална празнична програма, съвместно с фондация „Детски книги“ и Валентина Стоева, носител на званието „Рицар на книгата“, ще представим мотивационни видео и наръчник с полезни съвети относно ранното детско четене (0-7 г.).

В програмата бяха още: среща с журналисти (10:00 ч.), официално откриване и среща с авторите за деца Катя Антонова и Радостина Николова – талисмани на кампанията (11:00 ч.).

От 15:00 ч. Програмата продължава с гостувания в Детския отдел на Ирина Първанова-Раши, Цветана Радушева, Ирена Леви, Йоана Кирчева, Людмила Сланева, които също ще споделят откъс от любимите си детски книги и разкажат за любовта към четенето.

Отправяме покана към всички приятели на детската книга, присъединете се към празника по случай Международния ден на детската книга в Детския отдел на Столична библиотека.

А ако децата посетят Детския отдел, маскирани като любим образ от детска книга, ще си тръгнат и с подарък от Столична библиотека.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top