fbpx
Начало » България » Стартира кулинарна работилница за деца със специални потребности

Стартира кулинарна работилница за деца със специални потребности

  • bobi
  • 22 ное. 2022
  •  Коментарите са изключени за Стартира кулинарна работилница за деца със специални потребности

10 деца със специални потребности упражняват своите умения в кухнята два пъти седмично в столичния квартал „Лозенец“. Красимир Георгиев, който през годините участва в редица значими каузи, помага на децата в кулинарната работилница.

Красимир Георгиев разказва, че първия път с децата са направили пица. Месели заедно тестото, нацапали се с брашно, а накрая изяли пицата.

Желанието е социалната работилница да продължи с нови каузи, за да помага на онези, които се нуждаят.

“Трябва да обичаш това, което правиш. Ако не си дал 200% от себе, нещата се стават много трудно и най-често не се получават. Специално готвенето е най-добре да се прави с любов“, казва в ефира на “Нашият ден“ ултрамаратонецът Краси Георгиев:

“Аз обичам да готвя, готвил съм 15 години в Лондон и исках отдавна да направя нещо в България. Готвенето не е само готвене. В една кухня има първо дисциплина. Това са умения, които тези деца могат да прилагат във всекидневния живот“.

“Когато се занимаваш с някакъв вид социална дейност, няма как да я няма тази щипка любов, или нещо, което те кара де действаш отвътре навън, за да го направиш. Ние обучаваме хора с различни възможности“, казва в “Нашият ден“ Йоана Колева:

До момента не бяхме работили с хора с интелектуални затруднения, защото още не бяхме узрели за това. Шест години вече обучаваме хора, но тук има нужда от по-специфична експертиза. Натрупахме солиден опит с другите групи и започнахме да усъвършенстваме нашите знания и умения и да насочваме малко в тази посока. Крайната цел е да ги подготвим за свободния пазар на труда, кадри, които можем да предоставим на заведения за хранене“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top