fbpx
Начало » Бакалавър » Стажантска програма за студенти по медицина в Бургас

Стажантска програма за студенти по медицина в Бургас

  • bobi
  • 15 юли 2022
  •  Коментарите са изключени за Стажантска програма за студенти по медицина в Бургас
След влизането на студенти по педагогика в бургаските детски градини през лятото, от днес е обявена нова стажантска програма за студенти по медицина в детското и училищно здравеопазване. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов във Фейсбук.
Целта е осигуряване на висококвалифицирани медицински специалисти – лекари, лекарски асистенти, медицински сестри и др. в училищата и детските градини. Студентите ще изпълняват своите задължения под ръководството на медицински специалисти.
Програмата ще се изпълнява в партньорство с Факултетите по „Обществено здраве“ и „Медицина“ към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.
Тази стажантска програма ще даде възможност на студентите, учещи медицина и здравни грижи да започнат практика в реална среда. По този начин те ще трупат професионален опит, а работата им ще бъде призната като стаж.
Програмата е насочена изцяло към студентите от специалностите – „Лекар“, „Лекарски асистент“ и „Медицинска сестра“ със завършен 2,3 или 4 курс.
Стажът ще бъде през летните месеци 18.07 – 15.09.2022 г. за срок не по-малък от един месец. Възнаграждението на стажуващите ще бъде в размер на 90% от основното месечно възнаграждение на медицински специалист в „Детско и училищно здравеопазване“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top